Prijem i distribucija humanitarne pomoći

Prikupljanje i distribuciju humanitarne pomoći Gradsko društvo Crvenog križa Kutina obavlja na temelju Zakona o humanitarnoj pomoći, a na temelju Rješenja o stalnom prikupljanju i pružanju humanitarne pomoći s ciljem stalnog prikupljanja i pružanja humanitarne pomoći te organiziranja humanitarnih akcija.

Humanitarna pomoć osigurava se od Hrvatskog Crvenog križa, ali i kroz partnerske projekte gradskih i općinskih društava Crvenog križa i Hrvatskog Crvenog križa iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Određen broj donacija ostvaruje se i od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja se bave proizvodnjom voća, a dobile su odobrenje za povlačenje voća s tržišta i slobodnu distribuciju primateljima-humanitarnim organizacijama. Humanitarna pomoć osigurava se i organizacijom ciljanih humanitarno-sabirnih akcija, te stalnim donacijama građana rabljene odjeće i obuće. 

Moguće je pomoći donacijom odjeće i obuće, prehrambenih namirnica, medicinskih pomagala i drugih materijalnih dobara.

Tvrtke su važni partneri u radu Hrvatskog Crvenog križa. Hrvatski Crveni križ surađuje s tvrtkama koje posluju prema visokim etičkim standardima i svoje uspješno poslovanje prenose na zajednicu u kojoj djeluju.

Tvrtke mogu donirati:

Posudionica medicinskih pomagala

Posudionice ortopedskih i medicinskih pomagala Hrvatskog Crvenog križa omogućavaju besplatno posuđivanje medicinskih i ortopedskih pomagala. Namijenjene su osobama s trajnim invaliditetom: oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama.

Vaš dar za pravu stvar

Kako bismo standardizirali i olakšali prikupljanje kao i distribuciju pomoći kreirali smo paket „Vaš dar za pravu stvar“ sa sadržajem prehrambenih namirnica za dvije osobe i za četiri osobe koje se prikupljaju i dijele, a sadrže osnovne prehrambene namirnice: sol, brašno, ulje, šećer, rižu, tjesteninu, juhu u vrećici, riblje i mesne konzerve.

Donirajte prikazane proizvode o svojim darom pomognite građanima u potrebi

Solidarnost na djelu

Solidarnost na djelu jedna je od najvećih akcija koju HKC provodi sve od 1973. Tradicionalno, u listopadu, je provode sva društva Hrvatskog Crvenog križa. U akciji se prikupljaju odjeća, obuća, hrana, higijena, novac i druga materijalna dobra.

Prikupljena dobra društva Crvenog križa dijele osobama u potrebi na svom području rada, a prema mogućnostima solidarno pomažu i drugim društvima HCK.

IZBORNIK